Rajnától Rajnáig a Bodeni-tó mentén

Svájci célpontok a Bodensee déli partján

A Bodeni-tó különlegességét azon kívül, hogy három ország határolja, a Rajna jelenléte is emeli. A folyó, amely délről északra folyik, az Alpokban ered, leszáguld a Bodeni-tóhoz, belevegyül, majd kiszabadul, hogy újabb tavat tápláljon és végül olyan erővel távozik, hogy Európa legnagyobb vízesését építi ki Schaffhausen mellett.

A Bodeni-tó déli partjának bejárása során ezért mintegy sorvezetőként a Rajnát ajánlom. Indítsuk a túránkat az osztrák-svájci határnál.

Egykor a kis svájci település, Rheineck számított a Rajna-torkolat urának, de ma már átadta helyét Altenrhein-nak. Az intéző maga a folyó volt. A Rajna szorgos munkával lecsípett a tóból egy darabot, lehordta az Alpokból a törmeléket, csaknem 4 km hosszan feltöltötte a területet, majd önmagának is egy teljesen új torkolatot képzett. Így ma két Rajna-torkolat van, egy Svájcban és egy Ausztriában. A kettő között pedig egy természetvédelmi területet találunk, amelyet kis Velencének is neveznek. Az osztrák torkolat érdekességeiről majd a következő cikkben olvashat az olvasó itt az oldalon, de a svájci torkolat mentén is érdemes egy sétát tenni, vagy akár gőzössel hajózni.

Itt, a parton találjuk a sankt-galleni repteret és a svájci repüléstörténet egy jelentős kiállítását a Fliegermuseumban, ahol beülhet a látogató pilótafülkébe, megnézheti a szerelőhangárt, régi fotók között böngészhet és egy oldtimer géppel maga alatt még a levegőbe is emelkedhet.

A cikk folytatása a Jogász Cafe oldalán itt olvasható.

A tavat körbeölelő országokról és az ott megtalálható látnivalókról itt olvashatsz további cikkeket: Németország-Bodeni-tó és Ausztria-Bodeni-tó

    Hozzászólás írása...

    Az email címed nem jelenik meg.*