Látnivalók a Maison Hohentwiel apartman közelében

Szeretsz túrázni? Szívesen kerékpározol? A vízi sportok sem állnak tőled távol? Elbűvölnek a színes kisvárosok, érdeklődsz a történelmi emlékek után és odavagy a természet szépségeiért?

Akkor a Maison Hohentwiel apartman Dél-Németországban tökéletes kiindulópont a Hegau vulkánok, a Bodensee, az észak-svájci dombok felfedezéséhez.

A Maison Hohentwiel apartman közelében tucatnyi hely van, amely felejthetetlen élménnyé varázsolja a szabadságod.

Tizenöt látnivalót szedtem csokorba az apartman néhány kilométeres körzetéből. Tartsatok velem, válasszátok a mi apartmanunkat és élvezzétek a környék látnivalóit!

Hegau, háttérben az Alpok

1. Hegau vulkánok és várak, természet, történelem és bor egy helyen

A Hegau vidékét – ahol a Maison Hohentwiel apartman is található – gyakran emlegetik a német Toszkánaként. A vulkanikus kúpok (Hohentwiel, Hohenkrähen, Mägdeberg és társai) tetején várromok állnak, a domboldalakban szőlősorok futnak le egy-egy borászat irányába.

A 180 km hosszú túraútvonalakon, amelyek a Hegau várait, várromjait és kastélyait kötik össze a Bodeni-tó, a Rajna, az Aach-forrás és a Fekete-erdő által határolt területen, tiszta időben az Alpok látványa lehet kísérőtársunk.

Kilátás Hohentwiel várából

2. Rajna-vízesés, a legnagyobb Európában

A Maison Hohentwiel apartmantól alig húsz perc autóútra, Schaffhausen-Neuhausen városában található Európa legnagyobb vízesése. A 150 méter széles vízesés fülsüketítő robajjal tölti meg a környéket. A látogatók szemügyre vehetik szemből, a Schloss Wörth mellől, belegyalogolhatnak a Schloss Laufentől és hajóval a közepén álló szikláig hatolhatnak.

Esténként színes fényekkel megvilágítva nyújt hatalmas élményt a Rajna-vízesés.

Rajna-vízesés

3. Schaffhausen, az erkélyek városa

A város – amelytől elvonja a figyelmet a közelében dübörgő vízesés – kellemes sétát, kiváló éttermeket és cukrászatokat, valamint hajókázást kínál a Rajna csöndesebb szakaszán.

Schaffhausen

Schaffhausenben andalogva igazi különlegességekre akadhatunk, úgymint a 171 erkély titkára, az IWC svájci óra amerikai gyökereire, a második világháború véletlen bombázásainak nyomaira vagy a hadászati célokra nem használt erőd tokaji szőlőfajtáinak történetére.

A Maison Hohentwiel apartman 120 négyzetméteren, 4 fő részére kínál kényelmes szállást. Az apartmanban felszerelt konyha, nyugodt kert, terasz kényelmes bútorokkal, garázs elektromos autótöltővel várja a pihenni és kirándulni vágyókat.

Foglalás itt az Airbnb oldalán.

4. Rajna-part, ahol fürdőzni jó

A Maison Hohentwiel apartmantól öt kilométerre fut a Rajna folyó. Gailingen településen érhető el leghamarabb. Itt kiépített szabadstrandon élvezhetik a víz szerelmesei a nyári fürdőzést, a vízi sportokat. Gailingent szomszédjával, a svájci Diessenhofennel a 13. század óta fahíd köti össze, amely határátkelőként is szolgál.

Rajna és a diessenhofeni fahíd

5. Stein am Rhein, a mesekönyvből kilépett város

A Rajna partján – a Maison Hohentwiel apartmantól tíz perc autóútra – fekvő város hangulatát meghatározza a nyugodtan hömpölygő folyó, a festett falú házak, a város fölé magasodó vár, a szőlő, és az egykori kolostor csöndje.

Középkori, festett falú házaival Stein am Rhein a legszebb település az egész régióban. A fagerendás homlokzatok, a kiugró erkélyek, a virággal díszített városi kutak között sétálók mesekönyvben érezhetik magukat.

Stein am Rhein épületei

6. Mainau, virágcsodák 45 hektáron

Európa egyik legnagyobb botanikus kertjében tavasszal az orchideák százai veszik birtokba a pálmaházat. Később jönnek a nárciszok, a tulipánok, a rózsák, a hortenziák, majd a dáliák, és számát sem tudni a sokféle virágnak. Közben persze a fák és madarak sem maradnak el a sziget hangulatának alakításában.

Adventi időszakban a hiányzó virágokat lámpásokkal, fényjátékkal pótolják, nyárestéken a madarak mellett dzsessz és klasszikus zene csendül fel a kastély környékén.

Mainau fél óra autóútra található az apartmantól.

Virágkompozíció Mainaun

7. Konstanz, a mediterrán város

Konstanz, ahol a Bodeni-tó, a Rajna és az Alpok látványa egyedi hangulatot kölcsönöz a városnak, alig fél óra autóútra fekszik a Maison Hohentwiel apartmantól. A megosztó Imperia szoborról is híres várost kerékpárúton csodás tájon kerekezve is elérhetjük.

A Niederburg városrészben, a tóparton, a város szűk utcáin mediterrán hangulat és kulináris élmények várják a látogatókat.

Konstanz

8. Reichenau, zöldségek és kolostori emlékek

A Bodeni-tó legnagyobb szigetén, Reichenaun évszázadok óta folyik zöldségtermesztés. Aki a szigetre látogat, az megcsodálhatja a sorjázó salátaültetvényeket, a színes ágyásokat, és megkóstolhatja az itt termett zöldségeket a tóból kifogott halak kíséretében.

Reichenau

A sziget, amely a középkorban komoly szellemi központnak számított, ma is őrzi ennek az időszaknak a tanúit. A három templom és az egykor itt működő kolostor ma már az UNESCO világörökség részét képezi.

9. Höri, nyugalom és strandolás a középpontban

A Höri a Bodeni-tó legnagyobb félszigete, amelynek partra rendeződött városkái strandolási lehetőséget, a 708 méteres Schiener-hegy pedig túrázási lehetőséget kínál.

A Höri csúcspontja, Horn település nyújtja az egyik legszebb panorámát a Bodeni-tóra.

A félsziget kisvárosai húsz perc autóútra fekszenek a Maison Hohentwiel apartmantól, de kerékpárúton, csodás tájon kerekezve is elérhetőek.

Höri egyik strandja és kikötője

10. Meersburg, színes város, színes panoráma, finom borok

Meersburg olyan, mint egy kétszintes tóparti villa, amelynek földszinti teraszát és kertjét a tó simogatja, az emelet egy toronyban végződik, mellette tetőterasz kínálja a lehetőséget a napozásra, és a benne lakók történetei évszázadokra nyúlnak vissza.

A kihagyhatatlan panoráma mellett a borok, a középkori étterem és a színes házak nyújtanak élményt a városba érkezőknek. Meersburg fél óra autóútra fekszik az apartmantól.

Meersburg

11. Churfirsten, jó levegő, legelők és havas csúcsok

A Maison Hohentwiel apartmantól egyórányi autóútra fekszik Wildhaus, a svájci alpesi falu, amely mellett nemcsak az alpesi legelők, hanem a a Churfirsten csúcsai is meghódíthatóak. Nyáron a túrázók, télen a síelők paradicsoma a környék. Felvonók, meleg ételt kínáló hegyi hütték és kiépített szánkópálya is rendelkezésre áll.

Wildhaus környéke

12. Appenzell-dombság, sajtok és túrák minden mennyiségben

Az Appenzell-dombságban alpesi tanyák között, legelésző tehenek mellett barangolhatnak a túrázás szerelmesei. A dombokat beterítő zöld legelők látványát a háttérben emelkedő 2500 méter magas alpesi csúcsok teszik még varázslatosabbá. A túrák végén vagy közben számos étteremben pihenhet meg a vándor, de egy dolgot biztosan nem akar majd kihagyni ezen a vidéken, az appenzelli sajt megkóstolását.

Appenzell dombjai

Az Appenzell-dombság egyórányi autóútra fekszik a Maison Hohentwiel apartmantól.

A Maison Hohentwielben minden a vendégek kényelmét szolgálja. Professzionális takarítás és felszerelt helyisgék fogadják a pihenni vágyókat.

Foglalás itt az Airbnb oldalán.

13. Säntis, elképesztő panoráma 2500 méter magasból

A Säntis 2502 méter magas csúcsa kb. negyven kilométerre délre fekszik a Bodeni-tó svájci partjaitól. Éppen ezért a tó körül a legjobb tájékozódási pont, szinte mindenhonnan látható, tiszta időben még a Maison Hohentwiel közeléből is. Ki ne akarna meghódítani egy ilyen csúcsot? Felvonóval és gyalog is megtehetik a környékre látogatók, az út végén mindenkit a Bodeni-tó, az Appenzell-dombság és többtucatnyi alpesi csúcs látványa fogad majd.

Säntis a Bodeni-tótól

14. Duna-forrás, amelyből kettő is van

A Duna a Fekete-erdőből ered, de a pontos hely körül viták alakultak ki. Az apartmantól negyven percre található Donaueschingen városában található kastély parkjában megerőltetés nélkül rábukkanhatunk a Duna forrására. Ha azonban az igazi eredet nyomát kutatjuk, akkor egy könnyű túra keretében Furtwangen mellett, a Berg folyót követve rátalálhatunk.

Duna-forrás Donauschingenben

15. Hohenzollern-kastélyok látványos helyeken

A számos királyt és császárt adó Hohenzollern család ősi székhelye az egyik legmesebelibb kastély Németországban. A tengerszint felett 800 méteres magasságban egy önálló kis hegyen álldogál, s tornyaival már messziről tündérek birodalmát idézi. A Burg Hohenzollern egy óra autóútra fekszik a Maison Hohentwiel apartmantól, és útközben még egy másik Hohenzollern-kastélyt is érdemes útba ejteni. A sigmaringeni kastély ugyanis a Duna partján fekszik, közelében a Duna mészkősziklák között szurdokot képezett.

Sigmaringeni kastély

    Hozzászólás írása...

    Az email címed nem jelenik meg.*

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .