Történetek a tó körül

Helyek, emberek, történetek morzsákat szórtak és szórnak elém, amelyeket felveszek, elraktározok, majd a megfelelő pillanatban felfrissítem azokat. Elindul egy történet bennem, amely azután hosszú heteken keresztül csak bonyolódik, tágul, s észrevétlenül megtölt egy könyvet. Első kisregény sorozatom témáját a Bodeni-tó, lakhelyem környéke, városai, történeleme, lakosai inspirálták. A történetek a tó körül ciklus bővelkedik kalandban, történelmi eseményekben és romantikában is.

Ella háborúja – Történetek a tó körül 1.

A restaurátor Ella és orvos férje, Lukas 1944 tavaszán a svájci határ mellett fekvő német kisvárosba költöznek. Lukas a kórházi munkát választotta a frontvonal helyett itt, Singenben. Választásának azonban ára van, amelyről felesége mit sem sejt.

A pacifista Ella enélkül is épp eléggé őrlődik a második világháború árnyékában. Szenved amiatt, hogy a náci diktatúra és a háború szétdarabolta az életét, és elvett tőle mindent, ami az értelmes élethez kell. A kisvárosban egyvalami vigasztalja, a Hohentwiel vára. Kicsiny villájuk teraszáról épp a romokra nyílik a kilátás, és esténként, míg Ella Lukas hazatértét várja a kórházból, itt ücsörög. A vár ormán egyik este különös fény csillan meg. A nő a fény nyomába ered, ami előre nem látható veszélyekbe sodorja – és egy titokzatos férfi karjaiba. Ez a kaland néhány hónap alatt Ella egész életét megváltoztatja.

Vajon túlélheti házasságuk az ideológiai ellentéteket? Mi fontosabb: a helyes eszmék vagy a tettek, a cselekedetek? Merre vezet a harmadik út egy diktatúrában? Elég erős lehet egy fellobbanó szerelem a szökéshez?

Ella a válaszokat a Hohentwiel vára alatt keresi, de csak ötven évvel később nyugszik meg, amikor különös vendég érkezik Singenbe.

Történelem, politika, szerelem a Bodeni-tó mellett.

Megjelenés alatt

A lámpagyújtogató – Történetek a tó körül 2.

A konstanzi zsinat városának hatszáz éves emlékeit a város ikertestvére, a svájci Kreuzlingen, a helyi gyerekek és egy öreg lámpagyújtogató menti meg a második világháborúban. Tettükkel nemcsak embereknek, hanem emlékeknek is túlélést biztosítanak. A lámpagyújtogató körül azonban más titkok is rejlenek.

Ötven évvel később Anna, a fiatal restaurátor a konstanzi zsinat egyik főúri ládáját állítja helyre, amikor rábukkan egy különös iratra. Nyomozásba kezd, amely elvezeti az egykori lámpagyújtogató unokájához, a városi latrinák titkaihoz, valamint az életét korábban befolyásoló árnyakhoz.

Kaland, történelem, szerelem a Bodeni-tó partján, Konstanzban.

Előkészületben

Szerelmem, Sándor – Történetek a tó körül 3.

Hortense Beauharnais, Napóleon fogadott lánya a császár bukása után, 1815-ben érkezik a Bodeni-tó partjára; először Konstanzban lakik, majd egy jó évvel később Svájcban megvásárolja az arenenbergi tóparti kastélyt. Itt neveli fel gyermekeit, köztük a későbbi III. Napóleon császárt is. Hortense „útját” többek között I. Sándor orosz cár is egyengeti.

Anna, a fiatal restaurátor 1996-ban megbízást kap az arenenbergi Napóleon-kastély egyik festményének restaurálására. A kép titkokat rejt, a szálak Oroszországba, az Egyesült Államokba és Németországba vezetnek. A regény betekintést nyújt egy XIX. századi, kora gondolkodását meghaladó, önállóságra törekvő nő életébe, szalonja titokzatos tagjainak szerelmi történeteibe. A festmény titkai a már harmadik történetben nyomon követett helyi restaurátor Anna életét is megváltoztatják.

Szerelem, politika, történelem a Bodeni-tó svájci partján.

Előkészületben

Pénznem
EUReuró