Bodeni-tó útikönyv

Azoknak, akik ismeretlen tájak felfedezésére vágynak

Élmények, történetek, információk Közép-Európa harmadik legnagyobb tava, a Bodeni-tó mellől.
A Bodeni-tó – Több mint útikönyv, s valóban sokkal több lehet, mint csupán egy könyv a polcotokon vagy a hátizsákotokban. Az élményeinket és fotóinkat azért raktuk egy könyvbe, hogy mások is kedvet kapjanak egy rejtett szépségekkel tűzdelt színes régióhoz.
Vigyázat, mert ha megveszed a könyvet, akkor nem tudsz majd ellenállni egy utazásnak a Bodeni-tóhoz. Ausztria, Németország és Svájc, egy közös biztosan van bennük, a Bodeni-tó!

Körbejárhatja az olvasó velünk a Bodeni-tavat, megismerheti a három ország tóparti városait Überlingentől Bregenzen át Stein am Rheinig. Kitekinthet a környékre, a Hegau dombjaira, Ravensburg városára, a Rajna-vízesésre, vagy a salemi kastélyra. S még egy nagyobb ugrásra lévő (egynapos) kirándulásokra is ösztönözzük a Fekete-erdőben, az Alpokban vagy a híres Hohenzollern-kastélyokba.

Igyekeztünk egyensúlyt teremteni a történelmi, művészeti, szabadidős, szórakozási és gasztronómiai élmények, leírások között, s ezáltal egy könnyen emészthető, táskában is kitűnően elférő, színes (saját) fotókkal illusztrált, jól olvasható könyvet készíteni. Döntse el az Olvasó, hogy sikerült-e!

Mi élveztük a munkát, reméljük, hogy az olvasókat is, akikből később utazó lesz elvarázsolja az utazás, akár a könyv lapjain keresztül, vagy a könyv alapján a valóságban a Bodeni-tónál.

A szerzők

A könyv szerzői közel tíz éve élnek Németországban, a Bodeni-tó mellett.
Bagó Tünde művelődésszervező, történelem tanár és jogász. Kulturális és jogi területen dolgozott Magyarországon, rendezvényeket szervezett és helyi lapot szerkesztett éveken keresztül. Több, mint kilenc éve indította Élet sója nevű blogját, ahol férjével közös hobbijukról, az utazásról rendszeresen beszámol. Novellákat ír, amelyek irodalmi lapokban jelentek meg, s regényein dolgozik, miközben folyamatosan tanul az írás mestereitől.
Szalai Krisztián orvosként dolgozik húsz éve, hobbija a fotózás és az asztronómia. Tagja a kaposvári Compur Fotóklubnak. Kaposváron, Egerben, Vésztőn és a Bodeni-tó mellett is több kiállítása volt. A fotói tárgyszerűek, dokumentarista jellegűek, kerülik a l’art pour l’art művészkedést.