Látnivalók térképen

A Bodeni-tó környéke összetett vidék, a három ország kapcsolódási pontjai és a tó különös, halra emlékeztető alakja miatt könnyebben áttekinthető, ha felülnézetből is szemügyre vesszük.
Idegenvezetőként és a Bodeni-tó környékén élő utazóként úgy gondolom, hasznos lehet, ha térképen is bemutatom a környék látnivalóit. A tó körül lassabb az autós forgalom, ezért ajánlott kisebb régióra koncentrálni egy-egy itt töltött nap megszervezésénél. A térképről jól látszanak a felfedezésre érdemes látnivalók, körülhatárolhatóvá válnak a tavat övező területek.
A helyeket jelölő ikonokra kattintva további információkat találtok: weboldal, nyitva tartás, cím, fotók.
A térkép folyamatosan bővül, ahogy magam is újabb és újabb helyeket fedezek fel a Bodeni-tó körül.

Regényem megvásárolható itt

Új regényem már megvásárolható Megvásárolható itt

Bodeni-tó hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Most ajándékba kapsz 39+1 látnivaló tippet a Bodeni-tóhoz.

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési nyilatkozatot. Feliratkozom a bagotunde.com oldal hírlevekre.

Bodeni-tótól Bodeni-tóig

Bodeni-tótól Bodeni-tóig
Nyitott szemmel járom a lakóhelyem környékét. Tizennégy éves koromban láttam először három ember magas, virágból készült baglyot, amikor Mainau szigetén jártam Békés megyei diáktársaimmal. Húsz évvel később magam mutattam meg férjemnek ugyanazt a baglyot, amely még akkor is vidáman tekintgetett a Bodeni-tóra. Véletlen vagy sem, de úgy alakult, hogy tíz éve Közép-Európa harmadik legnagyobb tava mellett élek. Az első években pusztán saját szórakoztatásomra jártam a környéket. Másnak is látnia kell ezt a feltáruló színes világot – gondoltam egy napon Konstanz szívében. Ettől a perctől kezdve dokumentáltam és kutattam, a férjem pedig fotózott mellettem. Míg én esténként írtam, ő a fényképeket szerkesztette, majd egy őszi napon 2017-ben megjelent A Bodeni-tó – Több mint útikönyv, egy felejthetetlen élménykönyv azoknak, akik a tó felfedezésére vágynak, akár a valóságban, akár a kanapén ismerkednének a környék látnivalóival. A könyv a vidékről írt egyetlen magyar nyelvű útikönyvként meghódította az utazni vágyók szívét, és a könyvesboltokban is sikeresen megállta a helyét. Az oldalon frissítem a tóról és környékéről gyűjtött információkat.
Bodeni-tótól Bodeni-tóig

Bodeni-tó

Útikönyv a Bodeni-tóhoz

Útikönyv a Bodeni-tóhoz

Szállásajánlatunk

Szállásajánlatunk

Útitervkészítés

Útitervkészítés

Idegenvezetés

Idegenvezetés