Éttermek térképen

A Bodeni-tó vidékén is kiemelt szerepet kap a gasztronómia. Nemcsak a városokban, hanem a kis településeken is kiváló éttermekben költhetjük el az ebédet vagy a vacsorát. Számos pékség és kávézó magas színvonalon gondoskodik a reggelinkről és arról, hogy napközben felfrissüljünk.

A Bodeni-tó általunk kipróbált tíz legjobb kávézójáról itt írtam egy cikket.

A nagyobb városokban, mint Konstanz, Lindau, Bregenz, Sankt-Gallen és Fridriechshafen, a nemzetközi konyha számos vendéglátóhellyel képviselteti magát. A térkép segítségével könnyebb megtalálni a tartózkodási helyünk közelében nyitva tartó helyet.

A térképen jelölt vendéglátóhelyek többségét magam is ismerem, kipróbáltam és szívből ajánlom őket. A többi helyet ismerőseim, utazók ajánlották, folyamatosan teszteljük azokat.

A helyeket jelölő ikonokra kattintva a további információkkal gazdagodhattok: weboldal, nyitva tartás, étlap, cím, fotók.

A térkép folyamatosan bővül, ahogy magam is új helyeket találok a Bodeni-tó körül.

Ha egy jó étel mellé bort is kóstolnánk, akkor arra is találunk tippeket a térképen (a Bodeni-tó környéki borokról cikk is készült itt), ahogyan pékséget is ajánlunk.

Ha valaki a szabadban étkezne egy csodás panoráma kíséretében, annak ajánlom a Bodeni-tó grillező helyeiről szóló cikkemet itt és aki piacra menne, annak a piacokról szóló cikkemet itt.

A Bodeni-tó senkit nem hagy étlen-szomjan.

Új regényem már megvásárolható

Új regényem már megvásárolható Már megvásárolható itt

Bodeni-tó hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Most ajándékba kapsz 39+1 látnivaló tippet a Bodeni-tóhoz.

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési nyilatkozatot. Feliratkozom a bagotunde.com oldal hírlevekre.

Bodeni-tótól Bodeni-tóig

Bodeni-tótól Bodeni-tóig
Nyitott szemmel járom a lakóhelyem környékét. Tizennégy éves koromban láttam először három ember magas, virágból készült baglyot, amikor Mainau szigetén jártam Békés megyei diáktársaimmal. Húsz évvel később magam mutattam meg férjemnek ugyanazt a baglyot, amely még akkor is vidáman tekintgetett a Bodeni-tóra. Véletlen vagy sem, de úgy alakult, hogy tíz éve Közép-Európa harmadik legnagyobb tava mellett élek. Az első években pusztán saját szórakoztatásomra jártam a környéket. Másnak is látnia kell ezt a feltáruló színes világot – gondoltam egy napon Konstanz szívében. Ettől a perctől kezdve dokumentáltam és kutattam, a férjem pedig fotózott mellettem. Míg én esténként írtam, ő a fényképeket szerkesztette, majd egy őszi napon 2017-ben megjelent A Bodeni-tó – Több mint útikönyv, egy felejthetetlen élménykönyv azoknak, akik a tó felfedezésére vágynak, akár a valóságban, akár a kanapén ismerkednének a környék látnivalóival. A könyv a vidékről írt egyetlen magyar nyelvű útikönyvként meghódította az utazni vágyók szívét, és a könyvesboltokban is sikeresen megállta a helyét. Az oldalon frissítem a tóról és környékéről gyűjtött információkat.
Bodeni-tótól Bodeni-tóig

Bodeni-tó

Útikönyv a Bodeni-tóhoz

Útikönyv a Bodeni-tóhoz

Szállásajánlatunk

Szállásajánlatunk

Útitervkészítés

Útitervkészítés

Idegenvezetés

Idegenvezetés