Grillező helyek a Bodeni-tó mellett

Kialakított placcok kilátással a tóra

Az egész napos túrázásokra koronaként helyezhetünk fel egy grillezést a tóparton. A Bodeni-tó mellett számtalan helyen találhatunk kiépített grillező helyeket, ahol tüzet rakhatunk, és a magunkkal vitt kolbászokat, zöldségeket, kenyeret megsüthetjük. Az ízek mellett a tó és az Alpok látványa is magával ragadó lehet egy-egy napsütéses napon.

Összeszedtem néhány olyan grillplaccot, amelyet érdemes útba ejteni.

Kezdjük a kedvencemmel, amely ugyan nem a tóparton található, de a kilátás a tóra, a Hegau vulkánokra és várakra, valamint az Alpokra biztosított. A Mägdeberg vára nem messze Mühlhausen-Ehningen városától egy magántulajdonban lévő vár, de látogatható és még grillezési lehetőséget is kínál. Az út mellett parkoló is van, onnan gyalog pár perc alatt megközelíthető a belső vár.

Berlingenben (Svájc) klassz tűzrakó helyet találhatunk itt, Feuerstelle im Tal néven, kilátással az Untersee-re és Reichenau-szigetére.

A Steckbornban (Svájc) a Feldbach grillező hely közvetlenül a tó partján található, ahol úszhatunk is grillezés előtt vagy után.


A konstanzi vízműnél, a városi erdőben, Staad városrész közelében található egy grillező hely (Horn). Erdős terület, ahol közvetlenül a tópartra is lesétálhatunk, amíg a kolbász megpirul a tűz fölött. Tiszta időben az Alpok és Meersburg látványa tárul elénk és nyáron fürödni is lehet itt.

Mammernben a Neuburg-romnál történelmi hangulatú grillezőhelyet fedezhetünk fel. A romot csak gyalogosan lehet megközelíteni. A fák között itt is kikandikál a tó és szemben a Höri-félsziget.

Az Eriskircher Ried-ben, azaz az eriskircher réten, amely nemcsak az íriszekről híres, hanem a mocsaras élővilágról, az ártéri erdőről, s a fahidakról, a túrázók számára kiépített parkolóhely közelében szintén találni egy másik szép grillező helye. A parkolótól délre keressük.


Radolfzellben közvetlenül a tónál, a tóparti sétányon grillezhetünk itt. Autóval nem tudjuk megközelíteni, de így egy szép sétára is esélyünk van, kilátással a Höri-félszigetre.

S ha már a Höri, akkor Moosból a horni templom felé haladva mindenképpen megállásra késztet majd a kilátás a tóra, ezért akár pihenőt is fújhatunk a vízmű mellett itt.


A Friedrichshafen melletti Manzellben található grillező hely szintén a tó közelében található. Itt a grillezés után napozóágyakon pihenhetünk, vagy egy futballpályán dolgozhatjuk le az elfogyasztott kalóriákat.

S ha a repülés városa is felkelti a túrázó érdeklődését, akkor ezt a cikket érdemes Friedrichshafenről elolvasni itt.


Bregenzben a Wocherhafen közelében fellelhető grillező helyen olyan érzése van a látogatónak, mintha egy óriási napozóteraszon ülne.

Rorschachban közvetlenül a tó partján található grillező helyről kitekintve végtelennek tűnik a tó, hiszen itt a legszélesebb. A grillezőre a főpályaudvarral szemben, közvetlenül a parton találunk rá.


Arbonban több helyen is grillezhetünk, de különösen szép a Brunnenwiese-n található hely, ahonnan nemcsak a tóra, hanem az Appenzelli-dombságra is páratlan kilátás nyílik.

S ha szeretnéd felfedezni a környéket alaposabban, akkor A Bodeni-tó – Több mint útikönyvben rengeteg információt, tippet találsz, rendeld meg most itt a webáruházban biztonságos fizetési módokkal, Magyarországon és Németországon belül is szállítunk: Megveszem a Bodeni-tó útikönyvet, vagy írj a kapcsolat@bagotunde.com e-mail címre.

    Hozzászólás írása...

    Az email címed nem jelenik meg.*

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .