Almás pite

Megjelent a DRÓT Alkotói Portálon itt 2021. augusztus 19-én.

Három hete lesz dühöngeni.

Nem elég neki, de majd megoldja. Nekem sem elég a három hét, Klárika születése előtt még az egy is sok volt, sírva csomagoltam neki. Most meg!

Most automatikusan pakolom be az utazótáskáját, két oszlopba, ahogy szereti. Az egyik oldalon a gatyák, a másikon a pólók, közöttük a zoknik. Így könnyebb eligazodni, mondja. Három hétre nyolc elég mindegyikből, csak a rántott húsból sütök tizenötöt, abból napi három is lecsúszik a kamionban, főleg, ha dugó van München előtt. Csak tudnám, mit eszik a többi napon?

Nem érdekel, eszik, az látszik rajta.

Talán oldalast.

Azt Péter is szereti. Sütök neki, amikor Feri nincs itthon. Feri meg oldja meg az út mellett, ahogy a pólókat és a gatyákat is. Kimossa a nyilvános mosodákban a németeknél, ott tényleg jobb az Ariel, nem szürkülnek be a ruhák, állítólag vasalógépek is vannak. Hoz majd, ha lát egyet olcsón, megígérte. Azt még elfogadom. Pétert nem zavarja. Őt csak a szex idegesíti. Nem hiszi el, hogy nem fekszem le már a Ferivel. Csak lakunk egymás mellett, nem élünk együtt. Főleg az ágyban nem. Feri nem tart rá igényt.

Megoldja, gondolom, kint, az út mellett.

Almás pitét is sütök, anélkül nem indul el, balhézik. Azt mondja, hogy olyan az almás pitém, mint a csókom. Most savanyú lesz. Nem volt Jóskánál a piacon Pink Lady. Majd vesz a franciáknál édesebb csókot.

Ha a testem már száraz neki, akkor a pitémet se csókolja.

Egyen macaront!

Nemrég hozott Klárikának is, de a gyereknek nem ízlett. Ő sem bírja az édes-mázast, ahogy én sem. Bezzeg Feri, cukrot cukorral eszik. Berakok egy csomag mézes puszedlit a táska oldalába, szüksége lesz rá, ha megint megmondom neki. Próbálkoztam már négyszer. Igaz, Pétert nem említettem, csak kipakoltam a dolgait az anyjához, amíg Olaszba járt.

Hazajött és visszahordta.

Megoldjuk, mondta, és beült a tévé elé a következő fuvarig. Nem oldottuk meg, Feri, ő megoldotta, én is, de mi nem oldottuk meg.

Péter türelmes férfi, az ágyban is. Mindig megvár, de azt mondja, hogy most az egyszer iparkodhatnék kicsit. Mármint a Feri kirakásával. Jönne ide, lakni. Én is szeretném, mert most csak lopjuk az estéket a Klárikától. Rábeszélem Feri anyjára, mégsem nézheti végig a gyerek, amikor megcsalom az apját. Ferit nem tudom rábeszélni az anyjára, nem akar odaköltözni. Megértem, ötvenévesen ki akar az anyjával lakni? De oldja meg! Én Pétert szeretem, húsvétkor lesz hat éve.

    Hozzászólás írása...

    Az email címed nem jelenik meg.*

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .