Két hét gazdaggá tett a Bodeni-tó mellett

Egy nyaraló család a Bodeni-tóról

Minden azzal kezdődött, hogy Anita nyert egy útikönyvet, amely a Bodeni-tavat mutatja be. Azután felhívta a szerzőt, hogy a tónál nyaralnak, s dedikálja a könyvét, közben pedig elmesélte, hogy ő és a családja két hét alatt mivel gazdagodott a Bodeni-tónál.

Jöjjön egy nyaraló család véleménye és élményei a Bodeni-tó mellől.

Júliusban érkeztünk két hétre a Bodeni-tóhoz, ahol pár évvel ezelőtt már jártunk. Akkor a tó másik végén töltöttünk egy hosszú hétvégét, Lindauban.

Most Hilzingenben – kb. 20 percre a tótól és Radolfzell városától, s egy lépésre a svájci határtól – szálltunk meg, egy nagyon szép környezetben, csendes helyen.

Hilzingen egy kisváros, de van egy igen kellemes, gyermekbarát strandja, amely kánikulai napokon 21 óráig van nyitva. A vidéket a vulkanikus hegycsúcsok uralják, amely nagyon egyedivé teszi a tájat.

A programokat előre megterveztük melyben nagy segítségünkre volt ” A Bodeni-tó, több mint útikönyv ” is.

Figyeltünk a tervezéskor arra, hogy a 8 éves lányunk is élvezze az ittlétet.

Meghatározó élmény volt a tóhoz – föntről, északról – közeledve megpillantani a kék vizét, a vitorlásokat, a tavat körbeölelő hegyeket és a tó fölött komótosan sikló Zeppelint is.

Bodenitovíz
Bodeni-tó

A meglátogatott tóparti városok mindegyike egy-egy felejthetetlen élménnyel tett gazdagabbá. Nem felejtjük el Überlingen középkori hangulatot árasztó belvárosát, a konstanzi „zsivaj”-t és az Impéria szobrot. Az egész családnak nagyszerű élmény volt a Sea Life meglátogatása is Konstanzban.

KonstanzImperia
Konstanz Imperia szobor

Komppal keltünk át Meersburgba, ahol a megszokott hangulatos óvárosi séta után a helyi strandon vettünk frissítő fürdőt.

Meersburg
Meersburg

Reichenau szigetének kora középkori hangulata a három templommal felejthetetlen volt.  Az 1100 éves Szent György templom csak naponta kétszer látogatható a műemlék védelme miatt. A helyi születésű, nem „profi” idegenvezető (akinek személyes kötődése is van a templomhoz), élvezetes, tartalmas, a gyerekeket is bevonó vezetését nem felejtjük el.

Természetesen Svájcba is átkirándultunk.

Megnéztük Schaffhausen városát (a vízesésnél már egy másik alkalommal voltunk), hajóztunk Stein am Rhein mellett a Rajnán, majd bebarangoltuk a várost és megpihentünk a csodaszép, festett főtéren.

Steinamrhein
Stein am Rhein

Egy nap elautózunk Zürichbe is, amely egy órányira volt tőlünk. Kellemes csalódás ért bennünket, kiderült, hogy a híres ” Bahnhofstraße ” mögött van egy szép, tiszta, látnivalóval teli (igen drága) város.

Zürich
Zürich

A két hét nagyon gyorsan elrepült és szerencsére az időjárás is nagyrészt kegyes volt hozzánk, de így sem sikerült az összes ” kincset” felfedezni. Elmondhatjuk, hogy rengeteg dologgal gazdagodtunk ebben a pár napban, de a felfedezetlen látnivalókért még biztosan visszajövünk.

Bodeni-tó vitorlás
Bodeni-tó vitorlás

A bejegyzésben szereplő valamennyi fotót Kriza Anita készítette, a szerzői jog őt illeti.

S ha szeretnéd felfedezni a környéket alaposabban, akkor A Bodeni-tó – Több mint útikönyvben rengeteg információt, tippet találsz, rendeld meg most itt a webáruházban biztonságos fizetési módokkal, Magyarországon és Németországon belül is szállítunk: Megveszem a Bodeni-tó útikönyvet, vagy írj a kapcsolat@bagotunde.com e-mail címre.

  • G.Tóth Judit
    augusztus 16, 2019 at 9:00 de.

    Anita! Csodálatos! Mintha tanult szakmád lenne az írás. Minden a helyén van, nem beszélve a tartalomról. Gratulálok! Judit néni

Hozzászólás írása...

Az email címed nem jelenik meg.*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .