Strandolás a Bodeni-tóban

A forró nyári napokon – amelyekből egyre több van a Bodeni-tó mellett is – körbejárva a tavat, szinte minden településen strandtáskával a part felé tartó csoportokat látni. A legtöb helyen ugyanis van szabadstrand, vagy városi strand a Bodeni-tónál kialakítva. Valamennyire jellemző, hogy igényes, szép, zöld környezetben napozhatunk, vannak öltözők, büfék, úszómester és kisgyermekeknek kialakított medencék, játszóterek.

Egyes helyeken belépőt szednek, de ezek mértéke jóval kedvezőbb, mint a medencés strandoké. A Bodeni-tó a part mentén sok helyen sekély és lapos, homokos, ezért kellemes élményt nyújt a fürdőzők számára.

Ezeken a helyeken a víz hamar felmelegszik, míg a mélyebb részeken tovább marad hideg. Ezen az oldalon mindig megtaláljuk az aktuális vízhőmérsékletet: A Bodeni-tó vizének hőmérséklete itt.

Sok a kutyabarát strand (a kutyabarát strandokról itt találni egy összefoglalót) és olyan fürdők is vannak, amelyekben medencék, csúszdák találhatóak és a part mentén épültek, hogy a medencés élmény után a tóban is megmártózhassunk.

Az alábbi térkép segít eligazodni a strandok között!

    Hozzászólás írása...

    Az email címed nem jelenik meg.*

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .