Tíz program gyermekeknek a Bodeni-tónál

A Bodeni-tó körül a gyermekek is változatos, sokszínű programot találhatnak maguknak. A mászástól a hüllőkig, a vidámparktól a csokiig, a háziállatoktól a majmokig terjed a kínálat.

A Bodeni-tónál ugyan számos strand kínál lehetőséget a gyermekeknek a fürdőzésre – a strandokról nemrég készült egy összeállítás itt az oldalon – rossz idő esetén, vagy, ha már jól kiáztak a gyermekek a vízben, azonban jöhetnek olyan programok, amelyekkel garantáltan elbűvöljük és lefoglaljuk őket.

1., Sea Life (Akvárium) – Konstanz

A Bodeni-tó és a Rajna élővilágának megismerésén túl a tengerek színes világával is találkozhatnak a gyermekek ebben a konstanzi Akváriumban. Érdekesség még, hogy az Antarktiszról is érkeztek ide pingvinek és láthatunk cápákat is. Rendszeresen vannak állatetetős és állatvédelemmel kapcsolatos programok. A Sea Life weboldalát itt találja!

A belépőt érdemes előre, online megváltani, szünidőben nagy érdeklődésre kell számítani. Egész évben (kivéve december 24-én) nyitva tartanak, nyáron általában 10-17 (augusztusban 10-18) óra között.

Hannover, Niedersachsen, 15. bis 17.04.2013 Foto: SEA LIFE Aquarium Hannover © Dirk Eisermann

2., Szabadidőpark Allensbach

Komplex szórakozást nyújt ez a park néhány kilométerre Konstanz városától. A játszótári és vidámparki elemeken túl állatokkal, növényekkel ismerkedhetnek meg itt a gyerekek. A vadasparkban szabadon élnek medvék, őzek, vaddisznók, hiúzok, kőszáli kecskék, fácánok, bölények, kecskék, pávák. A parkot egy kisvonattal is bejárhatják és megismerkedhetnek ragadozó madarakkal, amelyekkel szakemberek bemutatókat is tartanak. Nyári melegben sok vizes attrakció működik a parkban. Van lehetőség grillezni, piknikezni, s büfé is rendelkezésre áll.

A szabadidőpark weboldalát itt találják. Nyári hónapokban 9 és 19.30 között tartanak nyitva, de vigyázat a kassza csak 17 óráig van.

Érdemes ezt a kis videót megtekinteni:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=9ot7enh67Os

3., Affenberg (Majompark) – Salem

Ebben a 20 hektáros parkban Salemben 200 berber makákó majom él szabadon. A park által kínált étellel lehet etetni is őket. Barátságosak és közelről megfigyelhetőek. A majmok mellett egy nagy gólyakolónia és dámszarvas csapat is él a parkban. A nyári hónapokban naponta 9 és 18 óra között tartanak nyitva, egy kis játszótér és egy sörkert is rendelkezésre áll. Affenberg weboldalát itt találja.

Ebben a videóban képet kaphat a parkról:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=BkSOtKiiLl4

4., Spieleland (Játékpark) – Ravensburg

A ravensburgi játékgyár termékeivel sok játékboltban találkozhattunk már. Híresek a revensburgi puzzle-k is. A városban pedig egy nagyszerű vidámparkban tölthet el a család akár több napot is, hiszen szálláslehetőség is található a parkban. Vannak itt csúszdák, vizes attrakciók, társasjátékok nagyban, szerelő- és kreatívműhelyek, cirkusziskola, traktorozási lehehtőség, 4D mozi, s sorolhatnánk hosszan, de helyette azonban nézzék meg ezt a videót:

A Spieleland Ravensburg weboldalát itt találják.

5., Maestrani Csokoládégyár – Flawil

A svájci csokoládékészítés titkaiba leshetnek be a gyerekek és szüleik ebben a Bodeni-tóhoz közeli csokigyárban. Természetesen kóstolni is lehet! A csokoládékészítők frissen készítik el a saját csokinkat és akár egy hosszabb csokikészítő kurzuson is részt vehetünk. A gyár boltjából pedig hazavihetjük a kedvenc csokinkat. Érdemes online előre jegyet váltani!

A Maestrani Csokoládégyár weboldalát itt találják.

6., Connyland (vidámpark) – Wäldi

A Bodeni-tó svájci oldalán található ez a vidámpark, ahol a szokásos csúszdákon, hullámvasutakon és forgókon túl állat show műsorokat is láthatunk fókákkal és papagájokkal. 4D Mozi és 5D repülőszimulátor is található a parkban.

Minden nap nyitva tartanak 10 és 18 óra között.

A Connyland weboldalát itt találja.

Fotó forrása: https://connyland.ch/

7., Mászópark – Mainau

A Virágsziget, Mainau bejáratával szemben található ez az erdei mászópark, ahol 10 éves kortól és minimum 140 cm-es magasságtól próbálhatják ki mászó- és ügyességi képességeiket a fiatalok és szüleik. A parkba minimum két főnek kell érkeznie, mindenkinek szükséges egy mászópartner! A nyári hónapokban 11 és 20 óra között tart nyitva.

A mainaui mászópark weboldalát itt találja.

8., Hüllőház (Reptilienhaus) – Uhldingen

Az egzotikus hüllőházban nemcsak megfigyelhetik, hanem közvetlen kapcsolatba is kerülhetnek a hüllőkkel a látogatók. Terráriumok, kígyók, leguánok, teknősök láthatóak naponta 9.30 és 18 óra között egy házaspárnak (az alapítóknak) köszönhetően.

A Reptilienhaus weboldala itt található.

9., Háziállat park – Überlingen

A Reutemühle farmon játékosan lehet felfedezni a háziállatok világát. Etethetik a gyerekek a világ legkisebb kecskéit, megismerhetik a rágcsálókat, összebarátkozhatnak a lovakkal. 200 kölönböző jellegű és fajtájú állat egy farmon. Igazi élmény falusi környezetben! Minden nap nyitva 10 és 20 óra között!

A háziállat park weboldalát itt találja.

Ez a videó igazán kíváncsivá teszi az embert:

10., M10 True Active park – Konstanz

Ebben a parkban az egész család, sőt még baráti társaságok is jól érezhetik magukat. Minigolf 3D-ben? Ninjaként mászkálni a csöveken? Vagy betörni egy lézerrel védett bankszéfbe? Kipróbálhatod ebben a konstanzi parkban, hogy neked menne-e? Hétfőn zárva vannak, de hétköznap délután 4-től este 22 óráig, hétvégén pedig már 11-től 22 óráig próbálkozhatunk legyőzni önmagunkat.

Az M10 True Active Park weboldalát itt találja.

Fotó forrása: https://trueactive.de/

Találtál egy érdekes helyet, amely gyerekekkel is szórakoztató a Bodeni-tó közelében? Küldd el nekünk és kitesszük ide!

E-mail: kapcsolat@bagotunde.com

Köszönjük mások nevében is!

S ha szeretnéd felfedezni a környéket alaposabban, akkor A Bodeni-tó – Több mint útikönyvben rengeteg információt, tippet találsz, rendeld meg most itt a webáruházban biztonságos fizetési módokkal, Magyarországon és Németországon belül is szállítunk: Megveszem a Bodeni-tó útikönyvet, vagy írj a kapcsolat@bagotunde.com e-mail címre.

    Hozzászólás írása...

    Az email címed nem jelenik meg.*