Virtuális túra a víz alatt

A Bodeni-tó vízalatti élővilágát szeretnék bemutatni két élő adást közvetítő kamera segítségével. Überlingenben a Badeni Búváregyesület elhelyezett két kamerát a tóban kialakított halneveldében, így bárki követheti élőben a vízalatti életet.

Überlingenben 2020-ban különleges kerti fesztivállal szerették volna meglepni a látogatókat. Lebegő tószínpadokat építettek, állandóan megújuló virágcsodákat, koncerteket és kiállításokat terveztek a tó egyik legszebb promenádjával ellátott városban 2020. április 23. és október 18. között, de sajnos a koronavírus miatt a programsorozat nem indulhatott el. Jelenleg még nincs új időpont, elképzelhető, hogy eltolják 2021-re. DE! A már elhelyezett élő adást sugárzó vízalatti kamerák képét elérhetővé tették bárki számára.

Ezen a linken és ezen a másikon egész nap figyelhetjük a tó felszíne alatti életet. Ha elég kitartóak vagyunk, akkor nemcsak apró, hanem nagyobb halak, rákok, s egyéb élőlények is elénk úszhatnak. A biológusok arra is felhívják a figyelemet, hogy érdemes a növények változásait is figyelni a kamerákon keresztül.

A Bodeni-tóban sokféle hal él, a leginkább előforduló fajtákat szedtem itt össze: Äsche – pénzes pér, Barsch – sügér, Brachse – keszeg, Blaufelchen (Bodenseefelchen) – kék maréna, Hecht – csuka, Sandfelchen – maréna, Quappe (Trüsche) – menyhal, Zander – süllő (fogas), Seesaibling – tavi szemling, Seeforelle – tavi pisztráng, Aal – angolna.

Leskelődjünk kicsit! A linkre kattintva a kamera érkezik, de el kell indítani a nagy play gombbal az adást.

    Hozzászólás írása...

    Az email címed nem jelenik meg.*

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .