Ausztria legnyugatibb pontja

Osztrák célpontok a Bodeni-tó mellett.

A Vorarlberg nyugati lakáin, kilátással a Bodeni-tóra találtak helyet az osztrák szomszédok nyugati nyaralójukhoz.

Miért pont itt? Talán a természeti adottságok, a szomszédok és a víz vonzotta őket a környékre.

Az egész régió találkozások középpontjában fekszik. 

Találkozik itt a svájci az osztrák szomszéddal, a bajor sógorral, s az itt ragadt olasz vendégsereggel. Találkozik itt művész a közönséggel. Találkoznak a hegyek a tóval, a régi belváros az újjal, múlt a jövővel, vándor a helyi lakossal, a Bodeni-tó a Rajnával, természet a Rolls-Royce-okkal, s ki tudja, még ki találkozik kivel.

Ausztria csupán egy apró részt csípett ki magának a Bodeni-tó partjából, de az az utazó, aki szeretné felfedezni ezt a régiót is, jól teszi, ha legalább két-három napot szán rá. A nyár errefelé is népszerű időszak a turisták körében, de a Vorarlberg felfedezését mégis érdemes július-augusztusra időzíteni.

Ekkor zajlik a Bodeni-tó környékének legnagyobb szabadtéri operafesztiválja a tószínpadon.  

A 6800 fős nézőtéren kétévente játszanak új darabot, amelyhez monumentális díszleteket építenek és a statiszták között ott találjuk magát a Bodeni-tavat is. Bregenz azonban nem csupán ezzel az egy kulturális csemegével varázsolja el a látogatókat.

A cikk a Jogász Cafe oldalán folytatódik itt.

A tavat körbeölelő országokról és az ott megtalálható látnivalókról itt olvashatsz további cikkeket: Németország-Bodeni-tó és Svájc-Bodeni-tó

    Hozzászólás írása...

    Az email címed nem jelenik meg.*