A Bodeni-tó német arca

Utazni és nyaralni is csábítja Közép-Európa harmadik legnagyobb tava a turistákat. A Bodeni-tó megnyugtatóan kék vize, igényes szabadstrandjai és az Alpok szemet gyönyörködtető panorámája mellett történelmi és kulturális élményeket is kínál az utazóknak.

Lassan tíz éve élek a Bodeni-tó mellett, írtam egy útikönyvet a környékről, de még a mai napig találok a tóparton vagy annak közelében olyan helyeket, amelyek megállásra késztetnek. Csak gyönyörködöm a tájban, nézem a múlt emlékeit és fürdőzöm a színekben.

Megunhatatlan és kihagyhatatlan, éppen ezért ajánlom nyugodt szívvel bárkinek, aki szereti a víz közelségét, a történelmi emlékeket és a különleges látnivalókat. Ebben és a következő három cikkemben itt a Jogász Cafe oldalán, körbejárjuk a tavat, felvillantok néhány érdekességet és látnivalót, de a felfedezés igazi öröme azokat fogja átjárni, akik felveszik a bakancslistájukra a környéket és ellátogatnak a tóhoz.

A Bodeni-tavat három ország határolja, de négy ország régiójának nevezik. A tó északi része Németországhoz, a tó déli partja Svájchoz, míg a keleti partvidék Ausztriához tartozik. Negyedikként csatlakozik a felhozatalhoz a csöppnyi hercegség, Liechtenstein, amely ugyan nem határos a tóval, de a közelben fekszik.

Elsőként barangoljunk az északi partvidéken, Németországban. Az utazó, aki München felől érkezik délre, elsőként Lindauban pillantja meg a tavat és rögvest a Bodeni-tó egyik szigetén találja magát.

A történelmi belváros szűk utcáival és kikötőjével szorong a kis szigeten, de ettől az egymásba kapaszkodástól lesz a városnak nyugodt atmoszférája. A híres oroszlán mellett már itt megérti a turista, hogy az északi part csodája nemcsak a helyek hangulatában, hanem az Alpok látványában is rejlik.

A 31-es főúton nyugat felé autózva alig lesz olyan hely, ahol szem előtt téveszthetnénk a kékséget, s közben a másik oldalon almafa ültetvények és szőlőlugasok is igyekeznek majd magukra vonni a figyelmünket.

A cikk további része a Jogász Cafe oldalán itt olvasható:

    Hozzászólás írása...

    Az email címed nem jelenik meg.*