1300 éves a világ legöregebb hotelje

Öregebb, mint Magyarország, s nemcsak a hotel, hanem az azt üzemeltető család és gazdasági társaság is. S vajon hol találjuk, ha szeretnénk egy éjszakát itt tölteni?

A Koshu Nishiyama Hot Spring hotel Keiunkanban, nem messze a Fuji hegytől található. Igen, ez Japán! Nemcsak az oly híres hegy az, amely miatt a szálloda ennyi éven keresztül sikeresen működhetett, hanem az a meleg vizű forrás, amelynek tulajdonképpen a létrejöttét is köszönheti. Az ásványokban gazdag termálvíz mellé párosul a hegyek közötti csend, nyugalom és a japán vendégszeretet harmóniája.

A szálloda a forrás köré épült a 700-as évek elején egy császári segéd jóvoltából, s a mai napig a vendéglátás szolgálatában áll. Szinte elképzelhetetlen, hogy ugyanannak a családnak az 52. generációja üzemelteti. Azt hiszem lehetne tőlük ezt-azt tanulni!

A termélvizet állítólag a szamurájok is szívesen igénybe vették harcban megfáradt izmaik lazítására, de magas beosztású katonák, hivatalnokok és a császári udvar tagjai is szívesen látogattak ide.

A szobák a klasszikus japán stílusban, egyszerűen, de számunkra éppen ezzel az egyszerűsséggel különlegessé tett formában várják a vendégeket. A jól ismert papírablakos ajtók, a földön ülve elfogyasztott hagyományos japán vacsora, a személyzet európai szemmel már-már zavaró alázatossága és kedvessége és a tisztaság biztosan nem fog hiányozni az ottlét alatt.

A harmónia, amit a szobák, az étterem, a thermálfürdő sugároz már a fotókon keresztül is magával ragadja az embert.

Érdekes, hogy az árak közel sem olyan magasak, mint egy Bora Bora szigetén található luxushotelben. Itt, a Fuji közelében, a legöregebb szállodában a legolcsóbb szoba már 90-100ezer forintért elérhető 2 főre reggelivel és vacsorával. Nem kevés, de amit a vendég ott kap, azt biztosan egy életen át emlegeti majd.

Azt hiszem, hogy én felveszem a világ legöregebb hoteljét a bakancslistámra, amelyen Japán úgyis előkelő helyet foglal már el.  

    Hozzászólás írása...

    Az email címed nem jelenik meg.*

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .