1 dollárért árusítja ki a villáit a Maldív-szigetek

Komoly lépésre szánta el magát a maldív kormány, amikor bejelentette, hogy a csaknem száz, turisták számára fenntartott, hotelekkel, villákkal benépesített szigeteik épületeit 1 dollárért adja el azoknak, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.

Ki ne ismerni a Maldív-szigetek csodás, turisták számára fenntartott szigeteinek óceánban álldogáló villáit!?

S ki ne tudná, hogy a tengerszinttől alig pár méterrel magasabban elhelyezkedő szigetcsoportot a globális felmelegedés azzal fenyegeti, hogy eltűnik?

Sokan azt is hallottuk, amikor a világ egyik vezető, gazdasági hatalmának, az Amerikai Egyesült Államoknak az elnöke bejelentette, hogy fittyet hány a globális felmelegedésre, mert szerinte egyébként sem valós probléma.

Hiába a sok környezetvédelmi tanulmány és a sok konferencia, amely szerint, nemcsak a Maldív-szigeteket, de több európai, tengerparti államot, s más szigeteket is azzal fenyeget a globális felmelegedés, hogy azok teljes egészében eltűnhetnek a víz alá.

A Maldív-szigeteken már régóta foglalkoznak a problémával, s Donald Trump néhány napja tett azon kijelentése után, miszerint felülvizsgálnak minden klímaváltozással kapcsolatos kiadást, úgy döntöttek, hogy ők bizony megszabadulnak a szakemberek „jóslatai” szerint leghamarabb elsüllyedésre ítélt ingatlanjaiktól. A közlemény szerint 1 dollárt kérnek csupán azoktól, akik a pályázati feltételeknek megfelelnek, s cserébe az új tulajdonos addig használhatja a villát, amíg az el nem süllyed.

A feltételek pedig egyáltalán nem tűnnek teljesíthetetlennek. Csupán néhány, nem túl demokratikus ország állampolgárai, körözött bűnözők és a 18 év alatti gyermekek vannak kizárva. Ezen kívül már csak néhány apróságnak kell megfelelni.

Gyanítom nem kevés jelentkező lesz, s a válogatási szempontokról egy szót sem találni a közleményben, na de kinek nem éri meg kitölteni az űrlapot és elküldeni a Maldív-szigetekre, hátha mégis az övé lehet egy villa.

A részletes pályázati feltételeket és az űrlapot – magyar nyelven is – itt találjátok.

Hajrá, nézzük kinek lesz szerencséje április 1-én! 

Kedves Olvasóim! Ne haragudjatok, ezért az áprilisi tréfáért, remélem jót nevettek, s ugye nincs is annál fontosabb, mint, hogy az ember ne veszítse el a humorérzékét.

    Hozzászólás írása...

    Az email címed nem jelenik meg.*

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .