A remete kőfaragó köztársasága

Útban az olasz tengerpart felé vétek lenne kihagyni a középkori remete kőfaragó, Szent Marinus egykori lakhelyét, a világ egyik legrégebbi köztársaságát, San Marinot. A Monte Titanon egyensúlyozó erőd és kolostor – amelyet alapítója az üldözött keresztények befogadására alapított – tornyai kémlelőként tekintenek a 61 négyzetkilométernyi országot körbeölelő Olaszországra. S éppen ez a magaslat az, amely évszázadokon át nem engedte, hogy a picinyke államot bárki is megszállja. Kivéve azt az évi 3 millió turistát, akik mostanság az országba érkeznek. 

san-marino-107322_640

 

Nem véletlen ez az óriási szám, hiszen a középkori épületek között, mintha megállt volna az idő. Csendes, nyugodt lakosok, fantasztikus borok és sajtok, legendák a tornyok lakóiról, olyan, mintha egy álomba repítenék az ide látogatót. 

San Marino országimázs videója alatt garantáltan elrepültök az olasz csizma ékes díszére.

Ne feledkezzetek meg az adventi játékunkról, ahol egy értékes svájci csokoládécsomagot nyerhettek és amelynek leírását itt az első adventi bejegyzésben találjátok.

 

A tesztkérdéshez kattintsatok ide.

Mi lehetne a legjobb ajándék karácsonyra, mint egy látogatás az apró köztársaságba. Az alig több, mint 900 km-t Budapesttől meg sem kell egyszerre tennünk, hiszen útba ejthetjük a fantasztikus Triesztet és Velencét. S, ha hamar végeznénk San Marino csodáival, akkor még belefér néhány toszkán város is. Borkóstolás, sajt fogyasztás és fenséges panoráma – ez az, amit ajándékozhatunk egy úttal San Marinoba bármelyik szerettünknek. 

S, hogy igazán rákapjunk a kis állam ízére, főzzük meg ezt a csirkét San Marino módra karácsony tájékán.

69114_671732960_small.jpg Forrás: http://olaszkonyha.network.hu/

 

A receptet itt találjátok. 

Játszatok velem és kezdjétek el kitölteni a tesztet, mert ez a fantasztikus csomag vár titeket.  

csokik_a_nyertesnek_small

    Hozzászólás írása...

    Az email címed nem jelenik meg.*

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .