Aki nélkül az Élet sója színtelen lenne

„A fotós, aki mindenre hajlandó, hogy a legjobb képekkel illusztrálja az Élet sója blog írásait. Napközben orvosként lesi a mikroszkóp lencséjét, este a számítógépen feldolgozza a kirándulások fotóit. Időnként elragadja a művészkedés és ilyenkor akár még kiállításokon is részt vesz.” – Így jellemeztem a korábbi Élet sója weboldalakon a blog fotósát, férjemet, Szalai Krisztiánt. Ezen az oldalon most szeretném őt kicsit jobban bemutatni, hiszen már több mint tíz éve készíti a blog számára a jobbnál jobb fotókat. Igyekszem mindig olyan leírásokat közzétenni, amelyek önmagukban is felkelthetik a vágyat az utazásra, de a fotósom klassz képei nélkül ezek az írások bizony színtelenek lennének. Jól ismeritek ezeket a fotókat, de ha valaki jobban elmerülne Szalai Krisztián fotós világában, akkor annak ajánlom az online galériáját itt.

Tetszettek a fotók? Van olyan, amelyiket elképzelted a nappalid vagy az irodád falán? Akkor írj nekünk itt bátran és tájékoztatunk a lehetőségekről.

A fotók időnként kiállításokon is megfordulnak Magyarországon vagy itt a Bodeni-tó mellett. A legutóbbi, nagyszabású kiállítása Wangen am Bodensee településen volt látható, itt több alkotás is gazdára talált.

Szalai Krisztián, amikor nem fotózik, akkor is a színekkel foglalkozik. Munkája során színesben látja az egészséges és kóros szöveteinket. Ő bizony patológus, akinek munkaeszköze a mikroszkóp. Nem, nem kell hüledezned, kedves olvasó, mert az ő munkája az élő betegekhez kötődik, s nem a halottakhoz. Erről azonban beszéljen maga Szalai Krisztián, aki saját podcastsorozatában többek között a munkáját is bemutatja:

A fenti podcastból is jól látható, hogy a blog fotósát nemcsak a lencsék vonzzák, hanem feladatának tekinti az orvostudomány közérthető nyelvre történő lefordítását, a megelőzést, a betegségek hátterének elmagyarázását és a fiatalok egészséges szexuális életre nevelését is. Ezek biztosítják az Ablaktörlő podcast adásaihoz a különböző témákat.

Aki egyszer elmerült a lencsék világában, azt meg is találja ennek a területnek valamennyi aspektusa. Az Élet sója blog fotósának van egy másik hobbija is, a csillagászat és az asztrofotózás.

Skywatcher teleszkópjával és kedvenc Fuji kamerájával rendszeresen vadássza felhő- és páramentes éjszakákon a galaxisokat és különböző égi jelenségeket. Fotósként nemcsak nézni, hanem dokumentálni is szeretné a látottakat, így születtek meg ezek a nagyszerű fotók (no meg a feleség sok-sok türelmének eredményeképpen).

Nem lenne teljes a kép az Élet sója blog fotósáról, ha nem említeném meg még másik két, számára oly kedves elfoglaltságát. Ti is tapasztalhattátok már itt a blogon, hogy szívesen készítünk francia süteményeket. Ez elsősorban Krisztián érdeme, akinek cukrászati alkotásai nem mindig szépek, de ízviláguk ellen még soha senki nem emelt szót, sőt inkább újra és újra kérik elkészíteni. Emlékeztek például a breton tortánkra? Vagy a Chinois kalácstortánkra?

Gâteau breton

Két másik elfoglaltságról beszéltem fent? Igen, azt hiszem. Habár lenne még több is, de mutatom azt, amelyről már olvashattatok itt a blogon. A fotós úr ugyanis nagy barokkzene-rajongó. Megfertőzött engem is. Pár éve ezzel a cikkel benneteket, olvasókat is megpróbált befűzni. Sikerült neki? Hallgattok barokk zenét?

Remélem, hogy sikerült bemutatnom nektek a férfit, aki az Élet sója blog fotóit készítő kamera mögött áll! Tartsatok velünk az élményeinkben ezután is!

    Hozzászólás írása...

    Az email címed nem jelenik meg.*

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .