Egész évben nyitva marad ez a jéghotel

A svédországi Jukkasjärviben fekvő jéghotelt minden télen újra kellett építeni, mert áprilisban elolvadt. Mostantól kezdve azonban egész évben alhatunk a -5 fokos lakosztályokban. 

deluxe_suite_the_victorian_apartment_icehotel_365_1400x932_600x399.jpg Fotó: Asaf Kliger/Icehotel

Sokáig azt gondoltam, hogy képtelen lennék egy -5 fokos helyiségben, sátorban, vagy szabad ég alatt aludni. Akkora hangzavar lenne a fogaim vacogása miatt, hogy nem jönne álom a szememre. Mostanság azonban a hálómban nem tudom elviselni a túl meleget, sokkal jobbat alszom a hűvösben (szerencsére a férjem is, így senkinek nem kellett kiköltöznie :-)).

Ezeknek a változásoknak köszönhetően – no meg a beígért megfelelő ruházat miatt – felkerült a bakancslistámra egy jéghotel meglátogatása, a tavaly már felírt iglus kaland mellé. 

Nagy örömmel olvastam egy svéd weboldalon, hogy az egyik leghíresebb jéghotel, Jukkesjärviben már egész évben biztosítani tudja a jégbe fagyott lakosztályait, szobáit.

S nem hiszitek el, hogyan?

bfe5f10e47b470dca7685fe73dd7e6141d8426444ec253b945d6137754b1784c.jpg Fotó: PinPin Stúdió/Icehotel

A napenergiát hívják segítségül, s így áprilistól hiába lesz a külső hőmérséklet jóval a fagypont fölött, a hotelben akkor is marad a -5 fok és a jégvirágok. Nyáron pedig bentről nyugodtan kivihetjük a jéggel teli poharainkat a hotel elé, hogy egy kellemes koktél társaságában élvezzük a heteken át le nem nyugvó napot. 

entrance_icehotel_365_1400x932_600x399.jpg Fotó: Asaf Kliger/Icehotel

Nem is tudnám eldönteni, hogy melyik lenne az izgalmasabb, a téli vagy a nyári látogatás? Északi fény vagy le nem nyugvó nap? Kint is mínusz, vagy csak bent mínusz? A döntéshez nagy segítséget nyújtanak az árak, augusztusra 10-15 %-al kevesebbért fázhatunk egy-egy jeges szobában. 

A hotel különlegessége még, hogy a szobákat, lakosztályokat egy-egy híres designer tervezi meg minden évben, az oszlopok jégtömbökből, míg a falak és a plafon az úgynevezett snice-ból, azaz hó és jég keverékéből készül. Az új, egész évben nyitvatartó részlegben elsősorban delux lakosztályok vannak, amelyeknek saját szaunájuk és bárjuk is van. 

Bevállalnátok itt egy éjszakát? 

 

    Hozzászólás írása...

    Az email címed nem jelenik meg.*

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .