Egy álomsziget, amely a gonosz fellegvárát erősíti

Fehér homokkal borított strandok, türkizkék óceán és trópusi meleg. Luxus nyaralók, hotelek, bungalók, elképesztő kiszolgálás és kényeztetés. Mindez a Maldív-szigeteken. De egy érdekes tényt nem tudunk, mi turisták, akik az odautazás gondolatával kacérkodunk. 

maldives-361386_640

A Maldív-szigetekről a lakosság arányaihoz mérten a világon a legtöbb lakos harcol az Iszlám Állam oldalán a háborúban. A számuk csupán 200 fő, de ha a szigetek összlakosságát vesszük figyelembe, azaz a 345.000 főt, akkor bizony az arány igen magasnak, sőt a legmagasabbnak mondható a világon. 

Az ARD német televíziós csatorna megpróbált az okok után járni, s megkérdezni a helyi lakosságot, de a maldív kormány gyorsan kitiltotta őket a szigetről, s egyben 10 éves beutazási tilalmat is a kezükbe nyomott. 

Van is mitől félniük, hiszen a világ legszegényebb országai közé tartozik a szigetország, amelyen csak a turizmus segít némiképp. S az utóbbi 10 évben látványosan segít, hiszen számtalan vállalkozás épült ki a hihetetlen színekben játszó óceán közepén, európai turisták számára paradicsominak mondható szigeteken. 

maldives-666122_640

Az országban az iszlám a hivatalos vallás, s igen komolyan is vesznek bizonyos szabályokat. Minden délben megtelnek az imahelyek, a mecsetek, a strandokon nem lehet félmeztelenül vagy meztelenül tartózkodni. Korlátozva van az alkoholfogyasztás is. A maldív kormány igen autokrata módon irányítja az országot és a radikalizálódás már az utcákon, tereken is észrevehető – írja az egyik vezető német lap.

Ilyen jelekkel, hatásokkal és háttérrel vajon meddig maradhat a Maldív-szigetek az európai turisták, nászutasok álomszigete? 

maldives-850508_640

    Hozzászólás írása...

    Az email címed nem jelenik meg.*

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .