Ez a térkép az egész világot dalban írja le

Egy brit designer csapat olyan térképet készített Liverpoolban, amelyen az országokat, városokat, nevezetességeket neveik helyett dalok címeivel, vagy szövegének részletével írták le.

A több, mint 1200 név – ami felkerült a „World Song Map”-re, ahogyan alkotói nevezik – nem feltétlenül tartalmazza a hely nevét, elképzelhető, hogy csupán az alkotók asszociációs játékának eredménye. 

World_Song_Map_Classic__600x427.jpg Fotó forrása: Dorothy designstúdió

Könnyű ugyanis az olyan nagyvárosokat, mint New York (Frank Sinatra: New York, New York), vagy olyan országokat, mint Kína (David Bowie: China Girl), Oroszország (Beatles: „Back in the U.S.S.R.“) dallal jelölni, na de mi van az Északi-sarkkal vagy Magyarországgal?

World_Song_Map_Classic_R_Web_600x427.jpg Fotó forrása: Dorothy designstúdió

 Itt jött az asszociáció és a kutatómunka, amely 8 hónapig folyt a liverpooli Dorothy designstúdióban. Az eredmény pedig szerintem fantasztikus lett. Joy Divison Isolation számát kapta Észak-Korea, LCD Soundsystem Losing my Edge (Elvesztem a peremem vagy vmi hasonló lehetne) számával pedig az Északi-sarkot írták le.

S nem fogjátok elhinni, hogy Magyarország mit kapott? Egy Beatles szám címét: Here There and Everywhere. 🙂 Itt ott és mindenhol! Hát igen, jól látják a kreatív angolok, nincs hely a világon, ahol legalább egy magyarral ne futnál össze.

 Ha valaki arra adná a fejét, hogy megvásárolja a térképet és végighallgatja a világot, akkor 73 órára lesz szüksége.

World_Song_Map_Classic_O_Web_600x427.jpg

Fotó forrása: Dorothy designstúdió

A 60×80 cm-es térképet a Dorothy designstúdió weboldalán itt megvásárolhatja bárki és a világ valamennyi pontjára kiküldik. A négyszínű, hagyományos térkép 25 font és postaköltség, míg egy régiesített, litho technikával készült pedig 35 font és postaköltség.

World_Song_Map_Special_A1_Web_600x427.jpg Fotó forrása: Dorothy designstúdió

 Igazán kiváló ajándék utazóknak, zenerajongóknak, de azoknak is, akik valami különleges darabra vágynak a lakásukban. 

    Hozzászólás írása...

    Az email címed nem jelenik meg.*

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .