Ilyen az ősz az USA-ban

Európában lassan már lehullanak a levelek és eltűnnek a színek, de az Egyesült Államokban még tart az őszi színkavalkád. Mindig is érdekelt, hogy mennyire más az ősz egy távoli országban, olyan helyen, ahol ugyan hasonlóak az éghajlati viszonyok, mint Közép- és Dél-Európában, de mégiscsak egy másik kontinens.

Elvileg a természet folyamatai ugyanúgy zajlanak, s pár hét különbség van csak az évszakok váltakozása között. Vajon mégis van különbség? Mások a színek és a fények? 

Nagyon kedves olvasóim és barátaim Nyugat-Virgina államban élnek az USA-ban és elküldtek néhány fotót, amelyet a napokban készítettek. Ebben a régióban szerintem éppen olyan csodálatos az ősz, mint Európában! Itt és ebben nem különbözik a két kontinens egymástól. Kukkantsatok be ti is az amerikai ősz színkavalkádjába Makai Zoltán és felesége Andi fotóival. 

vf18

vf15

vf14

vf13

 

ohpy14

ohpy10

ohpy01

ohpy16

ohpy09

ohpy12

vf17

 

ohpy04

ohpy17

 

  • Ildi76
    november 5, 2016 at 9:59 du.

    Nagyon szép képek, gyönyörű tájak. Épp mostanság estem szerelembe az amerikai tájjal – Bill Bryson A Walk in the Woods könyvét olvasom az Appalache-ösvényen megtett útjáról, kalandjairól – az ösvény egy része Nyugat-Virginiát is érinti. Ha tehetném, egyből indulnék is oda. 🙂

  • Bagó Tünde
    november 8, 2016 at 7:08 du.

    Kedves Ildi! Barátaim azt mondják a környék szép, de a lakosok, hát finoman foglamazva is Redneck-ek! 🙂 De a táj miatt én is szívesen elmennék oda.

Hozzászólás írása...

Az email címed nem jelenik meg.*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .