Indul a síszezon a világ legkisebb magashegyén

A szakemberek szerint már Karácsonykor síelhetünk a világ legkisebb magashegyén, a szlovákiai Magas-Tátrában. Kevés még ugyan a hó, de a hóágyúzás segítségével a téli sportok kedvelői fényesítgethetik eszközeiket, mert indul a síszezon.

Akinek nincs affinitása a lesikláshoz egy vagy kétlábon, esetleg fenéken (csak a szánkóra gondolok), azoknak is érdemes a sportos családtagokat vagy barátokat követni, mert egy rövid utazással olyan csodálatos vidékre érkezhetünk Szlovákiában, mint a Tátralomnic (Tatranská Lom­nica), ahol a Lomnici-csúcsra egy felvonóval is feljuthatunk és gyönyörködhetünk a tájban. 

cableway-854520_640

 

Szlovákia az elmúlt néhány évben kezd ráérezni a turizmus igazi ízére. Síterepeiket, hegyvidéki településeiket már elkezdték a síelők és túrázók igényeihez igazítani, kiváló szállásokat és éttermeket, s különleges sportolási lehetőségeket is kínálnak. Egyre több síterep mellett nyílik wellness fürdő és olyan programokkal vonzák a látogatókat, mint a Tátrai élmények vacsorája.

Ismeritek például a skifoxt (egy széles lécre szerelt ülés két kapaszkodóval) vagy a snowscoot (úgy kell elképzelni, mint egy sírollert – egy, az előbbénél szélesebb léc a rolleréhez hasonló kormánnyal)?

136_0003

Nos, akkor bátraké a szerencse és irány Szlovákia, de előtte pillantsátok meg az országimázs videójukat, amellyel pár percre már oda is repülhettek a Tátra lábához. 

Ne feledkezzetek meg az adventi játékunkról, ahol egy értékes svájci csokoládécsomagot nyerhettek és amelynek leírását itt az első adventi bejegyzésben találjátok.

A tesztkérdéshez kattintás ide.

 

Szlovákia azonban nemcsak télen lehet vonzó, hiszen Pozsony, Kassa, Nyitra, Eperjes, Lőcse, a szepesi vár, s a Kárpátok fatemplomai mind-mind a magyar történelem tanúi, időutazást kínálnak a történelmbe. 

Szlovákia ezért készített egy másik kisfilmet is, amelyben nemcsak a tél kapja a főszerepet. Kukkantsátok meg ezt is! 

A legjobb ajándék lehet a téli sportokat kedvelők számára, ha kapnak egy síbérletet Szlovákiába, hiszen elég közel van akár egynapos kirándulás keretében is és már interneten is megrendelhetőek. Egyes bérletekhez még extra szolgáltatások is járnak, mint egy belépő valamelyik élményfürdőbe. 

Miért ne férne bele az ünnepi menübe a szlovákok hegyvidéki, nemzeti étele a juhtúrós galuska (bryndzové halušky), amely a szlovák nemzet számára olyan jelentőséggel bír, mint a japánoknál a susi és az olaszoknál a pizza. Nekem ez a recept volt a legszimpatikusabb, próbáljátok ki.

Játszatok velem és kezdjétek el kitölteni a tesztet, mert ez a fantasztikus csomag vár titeket.

csokik_a_nyertesnek_small

    Hozzászólás írása...

    Az email címed nem jelenik meg.*

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .