Jégország és melegszívű lakói

Havat, jeget, halat, termálvizet és felfoghatatlanul zöld természetet kell annak kedvelnie, aki Izlandot választja úticéljának. Azonban, ha ezekért oda van, akkor nincs jobb hely, mint a szigetország Anglia és Grönland között. Bálnafigyelés, szánkózás, csobbanás a gejzírekből feltörő melegvízben, kirándulás a természeti szépségek között, husky-túrák, s olyan jeges látványosságok, amelyek megalkotására csakis a természet képes. 

Felsorolni is nehéz, hogy mennyi minden MÁS a szigetországban. Mondáik, mítoszaik a manókkal, tündérekkel, akik kedvéért még az utakat is képesek másfelé vinni. Vagy a családi nevek érdekes képzése, az, hogy itt választottak először demokratikusan női elnököt a világon, nemrégiben pedig beiktatták az első leszbikus miniszterelnököt. Az izlandiak vezetnek az egy főre jutó könyvvásárlásban Európában, s a középkorban a katolikus papok itt nem tartották a cölibátust. S ehhez társul a természet alkotta páratlan táj, a nemzeti parkok, a különleges állat- és növényvilág. 

barnafoss-891276_640

 

Az izlandiak által turistacsalogató videónak készített film Izland természeti oldalát mutatja be, amely káprázatos, de nekem mégis egy másik videó tetszett meg jobban. Nem tudtam választani, ezért most mindkettőt megmutatom. A játék csak a második videóra érvényes. 

S, hogy a sok jég ellenére Izland lakói mennyire barátságosak, vidámak és melegszívűek tudnak lenni, az ebből a videóból szerintem egyértelműen látszik.

Ne feledkezzetek meg az adventi játékunkról, ahol egy értékes svájci csokoládécsomagot nyerhettek és amelynek leírását itt az első adventi bejegyzésben találjátok.

 

A tesztkérdéshez kattintás ide.

 

Ha izlandi gejzírt nem is adhatunk ajándékba, s talán egy utazás is túlságosan nagy meglepetés lenne, akkor a legjobb megoldás egy melengető wellness napot ajándékozni. Magyarországon szinte mindenhol van a közelben egy termálfürdő, ahol kényeztethetjük magunkat és családtagjainkat. Az ünnepek előtti stressz legjobb levezetése lehet egy ilyen ajándék. 

Tennénk valami izlandi ételt is a karácsonyi menünkbe? Ebben az esetben igencsak fel kell kötnünk a ga…. , akarom mondani a nadrágunkat. A rothasztott cápahús, vagy a birkabendőbe töltött birka aprólékok, hát hogy is mondjam, nem biztos, hogy a kedvenceink közé tartoznak majd. De ha vásárolunk jó minőségű tőkehalat és azt készítjük el például így, akkor már közelebb jutunk Izlandhoz. 

Játszatok velem és kezdjétek el kitölteni a tesztet, mert ez a fantasztikus csomag vár titeket. 

csokik_a_nyertesnek_small

    Hozzászólás írása...

    Az email címed nem jelenik meg.*

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .