Kaland Luxemburgban


Kedves Olvasóim!

Az új oldal tiszteletére most más lesz ez a bejegyzés. Egy novellát kaptok ajándékba, amelyben egy kicsit csöpögős történeten keresztül kalauzollak Benneteket végig Luxemburgon, a számomra oly kedves országon és fővárosán.  Feltöltök egy videót is, amely a novella helyszíneit örökíti meg, hang is jár hozzá, ezért ne feledjétek bekapcsolni a hangszórót. 

A történet teljes egészében a fantázia szüleménye, bármely hasonlóság a valósággal csak véletlen.

Kaland Luxemburgban

Marthe Luxembourgba érkezésekor először az uniós negyed új felhőkarcolóit pillantotta meg. Szerette a várost. Luxembourgban minden olyan tiszta, kifinomult és nyugodt. Gyermekkorában édesapjával sokat jártak ide. Mostanában a barátnőkkel jöttek át egy-egy ígéretes pasifogó partira. A belváros egyik föld alatti parkolójába vitte be Minijét, ahonnan közvetlenül a város egyik legszebb parkjának közelében ért a felszínre. Az Adolphe híd alatt húzódó zöld szigeten, a Pétrusse völgyében sétautak kacsáztak mindenfelé. Marthe kedvenc helye az a pad volt, ahonnan a szemben lévő sziklába vájt kazamata maradványát és a titokzatos lépcsőt vehette szemügyre. Édesapja sokat mesélt a kazamaták rejtélyeiről, amelyeken Marthe mindig elámult. Ez a sziklába vájt lépcső olyan volt, mintha hívogatná a szemlélőt az erdőbe.

 • admin
  szeptember 26, 2012 at 11:15 de.

  Kedves nürnbergi Olvasóm!

  Örülök, hogy tetszett a Luxemburgi kaland, s annak még inkább, hogy kedvet csináltam az utazáshoz, hiszen éppen ez a célja a blognak.

  Köszönöm az olvasást.
  Üdv

  Élet sója blog

 • admin
  szeptember 26, 2012 at 11:16 de.

  Köszönöm a gratulációt, kedves Árpi!

  Örülök, hogy olvasod a blogomat.

  Üdv

  Élet sója blog

Hozzászólás írása...

Az email címed nem jelenik meg.*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .