Kolbászból van a kiállítás, de miből van a kolbász?

„Szabad egy kicsivel többet?” – ismerősen csenghet a mondat azoknak, akik járnak henteshez. S ismerős most ez a mondat az osztrák művészeti körökben is. Taro Meissners művész projektjéről van szó, aki kolbászból, s számos hentesáruból csinált kiállítást Bécsben.

7

Pástétomok, sonkák, felvágottak sorakoznak egy hentespultban.

1

Csempézett fal előtt művészi gonddal elrendezett  kolbászok lógnak, s egy fehér hentesruhába öltözött férfi mosolyog.

thekenmann

Nem, ez nem Józsi a böllér és nem a mészárszék boltjában vagyunk. Taro Meissners, a Tokióban született, de jelenleg Bécsben élő művész galériájának egyik termét alakította át hentesüzletté.

De hol itt a művészet? Nos, ott, hogy az áru nem valódi, hanem untersbergi márványból készítette Taro, s az volt a célja, hogy a betérők érzékeit összezavarja.

2

A kiállítást megtekintők szerint ez tökéletesen sikerült neki. A húsáruk a megszólalásig hasonlítanak az eredetiekhez, szinte azonnal lakmározna belőle az ember.

IMG_0711

A kiállítási helyiségben főzőkurzusokat is tartanak vegetáriánusoknak, amelyről nehéz eldönteni, hogy bírálat vagy kínzás akar lenni a húsokat nem kedvelők körében.

Aki Bécsben jár a következő hetekben (május 30-ig), ne hagyja ki Taro Meissners kiállítását.

9

A fotók forrása https://bagotunde.com/eletsoja//

    Hozzászólás írása...

    Az email címed nem jelenik meg.*

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .