Nudista étterem nyílik Londonban

Vannak akik meztelenül szeretnének vacsorázni? – teszik fel sokan a kérdést, amikor egy új étteremtől hangos nyugati sajtót olvassák. A válasz pedig az, hogy igen, nagyon is sokan akarnak étteremben nudizni. Legalábbis erről tanúskodik, hogy a világ első nudista étterme után már a megnyitó előtt hónapokkal több, mint 20ezer ember érdeklődik. 

Ennyien iratkoztak fel ugyanis a foglalási várólistára a júniusban nyitó The Bunyadi étteremnél. Ritka, hogy már a megnyitás előtt ilyen hírnévre tegyen szert egy étterem, még azelőtt, hogy bármit az asztalra tett volna. S ezt a sikert csupán egyetlen szóval érte el: nudizmus. Egyesítik a meztelenséget a kulináriával! Hogyan? 

naked-restaurant

„Hiszünk abban, hogy mindenkinek szüksége van egy olyan estére, amelyet hamisítások nélkül élhet át és élvezhet.” – nyilatkozta Seb Lyall, az étterem alapítója. „Nincs kémia, nincsenek mesterséges színezők, nincs áram, nincs gáz, nincs telefon és nincs egyetlen ruhadarab sem. A vendégeink a teljes szabadság élményét élhetik át.” – magyarázza Seb.

S, hogy ne színtiszta hússzemle legyen az ottlét az étteremben, bambuszkerítéssel próbálják a diszkréciót megőrizni. Ha levetkőzik a vendég – hangsúlyozza a tulajdonos, ugyanis nincs kötelezettség, mindenki maga dönti el, hogy megszabadul-e a ruháitól. A fotózás természetesen tilos mindenki számára. 

restaurant_draufsicht_305c14d8ab3a275b.jpg Forrás: www.thebunyadi.com

 

A 42 fős étterem honlapján kihelyezett számláló szerint már több, mint 20ezren szeretnék kipróbálni a teljes szabadságélményt, de azt még nem is tudják, hogy mi kerül majd valójában az asztalukra. Tény, hogy ebből a szempontból az alapítók kicsit homályosan fogalmaznak: „vega és nem vega ételeink is lesznek. Sőt faszénen is grillezünk majd húst.” 🙂

A berendezést egyszerűnek jellemzik, az étkészlet kézzel készített lesz, s fából készült asztaloknál ülhetnek majd a vendégek szintén fából készült zsámolyokon. Sokan feltették már a kérdést az étterem facebook oldalán, hogy vajon kapnak-e törölközőt, amelyre üljenek? Az étterem válasza: Mindenki kap egy fürdőköpenyt, amelyet akár a zsámolyra is teríthet maga alá. 

13043487_1539933766301432_813548676763219328_n_600x336.jpg Forrás: www.thebunyadi.com

 

Szabadságélmény – a kulcsszó, amely végig a fejemben forgott, amíg olvasgattam az étteremről. Vajon ennyire korlátoz bennünket egy ruhadarab? Vagy nem is a ruhán van a hangsúly? Sokkal inkább fontosabb az a kérdés, hogy el tudjuk-e fogadni annyira önmagunkat, hogy nyilvános helyen levetkőzzünk? Vagy ez csak önmutogatás? Erről sokan sokféleképpen gondolkodnak. Az biztos, hogy soha nem láttam még olyan embereket, akikről annyira sugárzott volna a szabadságérzet, mint a Kanári-szigetek nudista strandjain napozó, röplabdázó, fürdőző meztelen turistákról. Szabadon jövünk a világra, s rögtön korlátok közé kötnek bennünket a normák. Nem kellene néha kiszabadulni? 

Ti kipróbálnátok egy ilyen éttermet? 

 

 

    Hozzászólás írása...

    Az email címed nem jelenik meg.*

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .