Van-e turizmus Romániában?

Nem szeretnék provokatív lenni így advent idején, de kénytelen voltam a fenti címet adni a cikknek, amikor egy kicsit jobban a román turizmus nyomába eredtem. A válasz természetesen igen, van turizmus Romániában, évente több millió turista érkezik az országba, a kérdés sokkal inkább az, hogy mely részeire. Erdély, az egykori királyi Magyarországhoz tartozó terület természeti adottságai mindenképpen turisztikai vonzerőnek tekinthetőek, évente több, mint 2 millió a magyarok által itt töltött vendégéjszakák száma. Nem csoda, hogy Romániában az erdélyi részekből került fel a legtöbb hely az UNESCO világörökségi listájára.

De mit találunk a híres erdélyi havasokon túl? Természetjárásra, kerékpározásra, tengerparti nyaralásra akalmas területeket. Nagy kitejedésű, horgászásra és vizi sportokra alkalmas vízfelületeket, s elég sokat a világ legjobb szállodái közül – állítja egy turisztikai weboldal.

balea-lac-825612_640

Románia országimázs filmjéből megtudhatjátok, mi várja a turistát Romániában, s döntsétek el ti magatok, hogy mi a válasz a fenti kérdésre. 

Ne feledkezzetek meg az adventi játékunkról, ahol egy értékes svájci csokoládécsomagot nyerhettek és amelynek leírását itt az első adventi bejegyzésben találjátok.

 

 

A tesztkérdéshez kattintás ide.

 

 Gyermekkoromban, ha Romániából érkeztek vendégek, akkor mindig egy-egy porcelánfigurát kaptunk. Később elég giccsesnek találtam őket, de mostanság azt látom, hogy kezdenek újra értékessé válni. Talán van valaki a családban, aki örülne egy ilyen szép kis régiségnek, amelyet antikvárius oldalakon meg lehet szerezni. Persze szóba jöhet még egy kedves kis Drakula figura is, ha mi hiszünk a mesében! 🙂

5634bfe733a7c_roman_porcelan_ferfi_figura_600x399.jpg Kép forrása: Galéria Savaria

 

Romániában sokmindenben francia hatás érvényesül, így a gazstronómiának is van egy-két területe, ahol felfedezhetőek francia hatások. Ilyen a Joffre torta, amely egy jó kis csokoládé mousse torta, igazi különlegesség lehet a karácsonyi asztalon. A világhírű bukaresti cukrászda, a Capşa Ház készítette el először a tortát, amelyet a francia cukrászat is neves helyen tart számon.  A Joffre tortát abból az alkalomból sütötték meg először, hogy Joseph Jacques Césaire Joffre (1852–1931), a francia hadsereg főparancsnoka betért a cukrászdába, 1920-ban. Egy igazi autentikus receptet találtok itt.

Játszatok velem és kezdjétek el kitölteni a tesztet, mert ez a fantasztikus csomag vár titeket. 

csokik_a_nyertesnek_small

    Hozzászólás írása...

    Az email címed nem jelenik meg.*

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .